23948sdkhjf

Polarbröds koncern-vd: "Vi kommer att göra allt för att finnas kvar i Älvsbyn"

Den brand i Polarbröds anläggning i Älvsbyn som bröt ut under söndagkvällen är under kontroll; men har ännu inte riktigt lagt sig. Men företaget Polarbröd har redan nu börjat styra om sin produktion och och har pekat ut tre områden som de fokuserar på, medarbetarna, kunderna och återuppbyggnad.

– Fokus ett ligger på ett medarbetarna som är i chock och sorg just nu och vi har särskilda möteskontor där de kan komma för att både få samtalsstöd och den information som de behöver, säger Karin Bodin, koncern-vd för Polarbröd.

Huvuddelen av Polarbröds produktion sker i Älvsbyn men redan nu har delar av produktionen flyttats över till anläggningen i Bredbyn som även fått förstärkning med personal.

– Prio ett ligger på att få igång produktionen och så mycket bakning som möjligt, säger Karin Bodin.

Hur kommer sortimentet  påverkas av branden?

–  Vi försöker få ut de mest populära produkterna men det är de små som kommer att få stryka på foten och vi kommer att prioritera den svenska och den norska marknaden framför export.

Karin Bodin berättar att stödet från omvärlden varit stort och att dialog nu förs med både kommun, regering och fackförbund för att se till att de  245 medarbetare som förlorat sin arbetsplats ska erbjudas lösningar för sin situation. Totalt har 58 personer med vikariat fått lov att gå men det är ännu inte säkert  hur många, om några, av de med tillsvidareanställning kommer att kunna behålla sina jobb.

På sina håll har butiker sett hur kunderna bunkrat Polarbröds varor och tömt hyllorna, vilket Karin Bodin menar inte är nödvändigt om än glädjande för företaget.

– Det är lite hedrande  att de vill köpa våra produkter, men vi hoppas kunna leverera till hela landet, med några små förändringar, inom kort, säger hon.

Exakt hur omfattande skadorna är går inte att säga just nu men oavsett omfattningen har Polarbröd inga planer på att lägga ner verksamheten i Älvsbyn.

– Det är ett dråpslag för hela orten. Men samtidigt finns det en väldig kraft här och det är  så klart väldigt emotionellt för de som bor här, men vi är väldigt starka också. Vi kommer nu att se till att bygga upp allt igen och göra det ännu bättre än tidigare, vi kommer att göra allt för att finnas kvar i Älvsbyn.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078