23948sdkhjf

Minskad omsättning – men ökat resultat för Scandi Standard

Scandi Standard rapporterar om ett starkt andra kvartal för 2020. Nettoomsättningen minskade förvisso med 1 procent till 2 448 miljoner kronor (2 472) men  det justerade rörelseresultatet ökade istället till 122 miljoner kronor (115) med en marginal på 5 procent. Periodens resultat ökade till 73 miljoner kronor (50).

Den negativa utvecklingen av omsättningen uppger Scandi Standard är delvis relaterad till prisjusteringar om implementerades under senare delen av 2019 som kompensation för lägre råvarupriser för foder. Samtidigt har förlusterna av försäljning till restaurang på grund av Covid-19 pandemin kompenserats av ökad försäljning inom Dagligvaruhandeln, vilket har förbättrat marginalerna.

Scandi Standard redovisar under kvartalet jämförelsestörande poster relaterade till pandemin som uppgår till 17 miljoner kronor, där majoriteten av kostnaderna hänförs till den temporära nedstängningen av produktionslinjer riktade mot restaurang och storhushåll i april och maj.

– Jag är stolt över det sätt som vår organisation snabbt har kunnat anpassa sig till rådande omständigheter. Jag är trygg med de implementerade insatserna och försiktighetsåtgärderna som skapat förutsättningar för att optimera vår operativa prestation och att säkra livsmedelsförsörjning av högkvalitativa produkter till våra kunder i dessa utmanande tider, skriver vd och koncernchef Leif Bergvall Hansen i kvartalsrapporten.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094