23948sdkhjf

Ica-butik i centrala Stockholm läggs ned

Butiken stänger den 13 oktober.

Som Fri Köpenskap berättade i måndags kommer Icas nya storsatsning, Kvantum Södermalm att öppna den 14 oktober, efter att ha genomgått flera överklaganden och instanser.

Butiken blir 2 300 kvadratmeter och ska ligga i hjärtat av Södermalm på Magnus Ladulåsgatan vid Rosenlundsparken.

Men den nya prestigeetableringen innebär också att grannbutiken, Ica Nära Gillet, läggs ned, vilket Fastighetsvärlden var först med att berätta.

– Det stämmer. Vi kommer att stänga butiken den 13 oktober, dagen innan nya Kvantum-butiken öppnar, säger dotterbolagshandlaren Patrik Ekstrand till Fri Köpenskap.

Samtliga av butikens omkring 15 anställda har erbjudits fortsatt anställning i Kvantum-butiken.

– Mitt uppdrag har varit att driva butiken fram tills den skulle stänga så jag visste om det redan när jag tog tjänsten. Då var det däremot inte något exakt datum satt, berättar Patrik Ekstrand.

Den nya Kvantum-butiken blir profilens andra i Stockholms innerstad och en rejäl satsning med bland annat bistro och tillhörande öl- och vinbar.

Vi kommer erbjuda allt från finaste frukt och grönt – det största sortimentet av ekologiska och lokalproducerade produkter i stan – till fisk, kött och chark över disk, har handlaren Thomas Bergman tidigare berättat.

Tillsammans med Frida Bergman ska han driva butiken med fokus på hållbarhet och nollvision för matsvinn.

Kommentera en artikel (1)
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078