Kvantum-butik bygger bistro med ”street food”
Ica Kvantum Skövde har sedan tidigare varit väldigt stora på egenproducerade varor. Catering, ”äta nu”, och andra färdigmatskoncept har fått en framskjuten roll i butiken. I personaluppsättningen ingår också fem egna kockar.
– Samtidigt finns det så klart potential att utveckla ännu mer och då har vi spekulerat och analyserat vad vårt nästa steg kan vara, förklarar Martina Andersson, butikschef med inriktning på färskvaror.
Efter att bland annat ha besökt London, där butikerna ligger längre fram på området, tilltalades handlarfamiljen av olika bistrokoncept.
– Inriktningen kommer att vara modern ”street food” och vi tänker satsa på hög kvalitet. Varje rätt kommer noggrant att testas ut och tanken är att vara snäppet bättre än andra konkurrenter.
Bistron kommer att ha ett 50-tal sittplatser och nio anställda varav den totala arbetstiden motsvarar ungefär fem heltidstjänster. På den varma sidan kommer menyn att bestå av fyra kategorier med flera varianter i varje och på den kalla sidan blir det bland annat wraps och sallader.
– Pizza, hamburgare och subs är några inslag. Sedan vill vi ha sallader, förrätter och efterrätter. Tanken är att man ska kunna äta i farten också.
Butiken hoppas att omkring 50 procent av försäljningen kommer att vara take away och för att göra beställningen smidigare finns också en app, där kunden kan beställa och betala innan avhämtning.
För de som väljer att äta på plats planerar butiken också att kunna erbjuda schysta öl- och vinsorter. Serveringstillstånd för alkohol är nämligen på gång.
– Tanken är att vi ska kunna nå ut till alla, oavsett om det är kompisgänget eller två sambos som vill äta. Vi vill att det ska bli ett ”gött häng”, förklarar Martina Andersson.
Något exakt datum för öppning är inte satt men tanken är att komma igång i slutet av oktober. Restaurangen har fått namnet Urban Bistro vilket också är en hyllning till pappan och handlaren Urban Andersson.