23948sdkhjf

Grensemat varslar ytterligare 200

Det står sedan tidigare klart att Grensemat, samägt av Coop Väst Sverige och Coop Öst Norge säger upp 96 medarbetare den 1 oktober. Nu under torsdagen har företaget meddelat att ytterligare 200 anställda nu varslas om uppsägning, rapporterar Strömstads Tidning.

– Det känns väldigt tragiskt det här. Efter 26 jättebra år med företaget känns det jättetråkigt att detta går ut över våra fantastiska medarbetare, säger Grensemats driftschef Göran Lundgren till tidningen.

Gränshandel med Norge har under flera år varit en solskenshistoria med fördubblad försäljning under perioden 2008-2019. En utveckling som nu kraftigt bromsats på grund av coronapandemin.

– Det känns bedrövligt. Om man går sju månader tillbaka i tiden gick gränshandeln jättebra, vi hade en ständigt ökande omsättning och det var ingen som var orolig för jobben, säger Ole Jörgen Lind, butikschef på Maximat Nordby, en av tre av Grensemats butiker till Strömstads Tidning.

Förhandlingar pågår just nu med facket om varslen. Om varslen verkställs återstår bara 50 personer.

”Vi har stora förhoppningar och höga förväntningar på att vi kommer att ha ett vinnande butikskoncept när gränserna öppnar igen”, skriver Grensemat i ett pressmeddelande. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11