23948sdkhjf

Icahandlare slår larm: Unga skryter om stölder på nätet

Med hösten ökar stölderna på Ica Nära i Katrineholm. Den här hösten är problemet större än någonsin.

– På filmer i sociala medier skryter ungdomar med vad de stulit, säger handlaren Magnus Jeppsson till Katrineholms Kuriren.

Magnus Jeppsson och Hanna Seger, handlare på Ica nära, betonar att de flesta ungdomar som kommer in i butiken är skötsamma, och att det inte bara är ungdomar som stjäl.

– Det finns unga personer som tävlar i att stjäla. De lägger ut filmer i sociala medier på vad de stulit. Det är att gå över ytterligare en gräns, när de skryter över sin kriminella handling, säger Magnus Jeppsson, till tidningen.

Kommunpolis Johnny Onbiner vet att fenomenet att lägga ut filmer på stöldbytet i sociala medier förekommit tidigare i Katrineholm.

– De tävlar i att ta mest grejer, eller dyraste jackan, säger han till tidningen.

Enligt Johnny Onbiner finns filmerna i slutna grupper som polisen inte har insyn i. Filmerna delas ofta i Snapchat, och försvinner med automatik när mottagaren tittat på den.

Många små stölder blir i slutändan stora pengar.

– Förra året försvann det varor för 800 000 kronor i butiken, säger Magnus Jeppsson.

Överallt i butiken, och speciellt vid de stöldbegärliga varorna, sitter lappar som talar om att alla stölder polisanmäls. Personalen är uppmärksam och ertappar många som stjäl på bar gärning. Andra som olovligen stoppat på sig saker fångas av butikens kameror.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078