23948sdkhjf

Här avvecklar Coop butiken – kunde inte vända utvecklingen

Stänger Coop Kungälv och fokuserar på Coop Kongahälla.

Coop avvecklar sin butik på Strandgatan i Kungälv. I stället hänvisas kunderna till den nya butiken i köpcentrumet Kongahälla som öppnade våren 2019. Där ska Coop nu öka fokusert på att utveckla erbjudandet.

Kungälvs-Posten, som var först med att berätta om nyheten, hänvisar till ett pressmeddelande där Coop Väst anger dålig lönsamhet som skäl till nedläggningen.

– Det är självfallet alltid tråkigt att behöva stänga ner butiker, men vi kan inte fortsätta att driva butiken med förlust. De senaste åren har vi jobbat med olika initiativ för att sänka kostnaderna och höja intäkterna, men tyvärr har inte de insatserna kunnat vända utvecklingen, kommenterar regionchef Lena Filhage.

Den 29 november blir den sista försäljningsdagen för Coop på Strandgatan. Vad som händer med de i nuläget elva anställda är i dagsläget oklart. 

– Vi kommer att göra allt för att ta hand om våra kollegor, säger Lena Filhage i pressmeddelandet.

Coop är den kedja som just nu förändrar sitt butiksnät mest. Avvecklingsbeskedet kommer samma månad som kedjan också öppnat tre butiker. Kedjan ska i år också konvertera totalt cirka 150 Nettobutiker till Coop, varav Coop Väst nyligen ställt om 55 butiker.

Kommentera en artikel (1)
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078