23948sdkhjf

Coop kommenterar AD-stämningen

”Vi har försökt komma överens under lång tid”

Som Fri Köpenskap skrev tidigare i dag har Handelsanställdas förbund stämt Coop Butiker & Stormarknader inför Arbetsdomstolen, AD.

Facket hävdar i sin stämningsansökan att en kvinna blivit avskedad på grund av sitt fackliga arbete.

Coops presschef Helena Esscher har nu lämnat en skriftlig kommentar.

”Coop har ännu inte delgivits stämningsansökan, men känner väl till ärendet eftersom vi under en lång tid har försökt komma överens med vår fackliga motpart Handels i såväl lokala som centrala förhandlingar. Tyvärr har dessa förhandlingar inte lett till något resultat, trots att förhandlingsarbetet har bedrivits i god och konstruktiv anda”, skriver hon i ett mail, och fortsätter.

”För Coop handlar avskedandet enbart om en enskild medarbetares allvarliga avvikelser mot anställningsavtalet. Coop ser mycket allvarligt på kränkande särbehandling och i det här fallet har vi tagit emot ett antal vittnesmål från medarbetare som gjorde att Coop till slut fann sig nödgat att agera och skilja den aktuella medarbetaren från dennes tjänst.

Medarbetaren hade därtill också enligt Coops mening gjort sig skyldig till upprepade fall av olovlig frånvaro, misskött sin tidsredovisning samt även på andra sätt uppträtt förkastligt mot arbetsgivaren.”

Avslutningsvis skriver hon att ”skiljandebeslutet var inte lätt att ta och föregicks av nogsamma överväganden från Coops sida.

Coop är ett värderingsstyrt företag och det skulle vara fullkomligt främmande för Coop att angripa en medarbetare på grund av dennes fackliga engagemang; alla sådana påståenden avvisas med bestämdhet. Coop har i dag och kommer att fortsätta att ha goda relationer med sina fackliga motparter, denna tvist till trots.”

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.407