23948sdkhjf

Stora Coop vid gränsen varslar

Gränshandeln har drabbats hårt av coronapandemin och ett flertal butiker längs med den norska gränsen har på grund av restriktionernas omfattande effekter på omsättningen fått lov att varsla personal. Så även Stora Coop Nord som nu varslar anställda arbetandes vid den nybyggda butiken i Storlien.

–   Det är ett tungt beslut att behöva varsla en personalstyrka som är så engagerade och har varit med och kämpat sedan vi nyinvigde, säger Henrik Weile, Stormarknadschef på Stora Coop Storlieni ett pressmeddelande

– Jag hoppas och ser fram emot att gränsen snart öppnas igen. Målet är att snart kunna återkalla varslet och samla personalstyrkan igen och öppna stormarknaden som det var planerat innan covid-19, fortsätter han.

Stora Coop Storlien invigdes i april i år och butiken är anpassad efter ett kundunderlag bestående av främst norska medborgare, vilka nu uteblir på grund av restriktionerna vid gränsen. Butiken kommer att ha fortsatt öppet med en anpassad bemanning för det kundunderlag som finns i området.

Fackliga förhandlingar inleds nu och Coop Nord gör bedömningen att ett 15-tal anställda kommer att beröras av varslet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.111