23948sdkhjf

Matforskaren: "Jag avtäcker det banala"

– Jag ville avtäcka och förstå vad de banala sysselsättningarna gör med oss. Sådant som att handla och laga mat. Det är något som alltför sällan beskrivs, säger Håkan Jönsson, som blickat bakåt och jämför med i dag.
Håkan Jönsson forskar kring mat. Hur vi handlar och lagar mat i dag jämfört med tidigare.

– Vad gör maten med oss och våra sociala relationer, frågar han sig. Vilken roll spelar vanornas betydelse som att handla mjölk.

– Jag vill se det stora genom det lilla.

Etnologen Håkan Jönssons forskning började i mejerikylen. Kylen var liten med få g...
Få tillgång till hela artikeln - enkelt och snabbt
Prova på-prenumeration
30 dagar för 0 kr.
Prova nu
Affärslösning
Få ett skräddarsytt erbjudande till din arbetsplats
Läs mer
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11