Matforskaren: "Jag avtäcker det banala"
– Jag ville avtäcka och förstå vad de banala sysselsättningarna gör med oss. Sådant som att handla och laga mat. Det är något som alltför sällan beskrivs, säger Håkan Jönsson, som blickat bakåt och jämför med i dag.
den 23 oktober 2020 13:19
Håkan Jönsson forskar kring mat. Hur vi handlar och lagar mat i dag jämfört med tidigare.
– Vad gör maten med oss och våra sociala relationer, frågar han sig. Vilken roll spelar vanornas betydelse som att handla mjölk.
– Jag vill se det stora genom det lilla.
Etnologen Håkan Jönssons forskning började i mejerikylen. Kylen var liten med få grejer före 1970.
Ja, tack! Jag vill prenumerera på Fri Köpenskap under 1 månad. Ingen bindningstid Du får förutom branschtidningen Fri Köpenskap också tillgång till e-tidning, nyhetsbrev och plusartiklar på hemsidan
Få tillgång till allt innehåll på Fri Köpenskap
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.