Håkan Jönsson forskar kring mat. Hur vi handlar och lagar mat i dag jämfört med tidigare.
– Vad gör maten med oss och våra sociala relationer, frågar han sig. Vilken roll spelar vanornas betydelse som att handla mjölk.
– Jag vill se det stora genom det lilla.
Etnologen Håkan Jönssons forskning började i mejerikylen. Kylen var liten med få grejer...
Matforskaren: "Jag avtäcker det banala"
– Jag ville avtäcka och förstå vad de banala sysselsättningarna gör med oss. Sådant som att handla och laga mat. Det är något som alltför sällan beskrivs, säger Håkan Jönsson, som blickat bakåt och jämför med i dag.
Få tillgång till hela artikeln - enkelt och snabbt
Provprenumeration
Skapa en provprenumeration
Prova nu
Prenumeration
Välj mellan våra prenumerationer på Fri Köpenskap och hitta vad som passar dig och/eller ditt företag
Se prenumerationer