23948sdkhjf

Livsmedelshandlarna lanserar juridikutbildning

Livsmedelshandlarna lanserar nu Handlarrätt, en utbildning i sex delar som hjälper den som blivit utsatt för brott i butik att öka chansen till fällande dom.

– Brott i butik, stölder, hot och trakasserier är inte prioriterat av rättsväsendet i dag, säger Pär Bygdeson vd på Livsmedelshandlarna, det vill vi ändra på eftersom det ofta är denna typ av brott som är instegsbrott för unga kriminella.

Sveriges handlare har blivit vana vid att polisanmälningar inte leder till några konsekvenser för den som begått brott i butiken. Det har även hänt att polisen inte velat ta upp anmälan. Allt detta leder till stor frustration, skriver Livsmedelshandlarna i ett pressmeddelande.

I sex delar guidar Marie Wallin, jurist och tidigare kammaråklagare, genom de steg man behöver ha koll på för att en polisanmälan ska få bästa möjliga effekt.

–Tyvärr är det idag inte så enkelt att rättsväsendet står på tårna för att hjälpa dig som blivit utsatt för brott, men genom att du gör din anmälan på rätt sätt ökar chanserna att du kommer hela vägen till fällande dom fortsätter Bygdeson.

Utbildningen är kostnadsfri och tar ungefär en halvtimme att genomföra. Den är öppen för alla som vill lära sig mer om hur man går från att varit utsatt för ett brott till att få en fällande dom.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094