Hon styrde omställningen av 30 butiker
På måndag klockan nio börjar teamet bygga butiken och på torsdag lunch åker halva teamet hem, medan resten är kvar för att hjälpa till med fredagens leveranser. Då har butikens personal anslutit på onsdagen och på fredags-
eftermiddagen har alla 25 i omställningsteamet åkt hem. Så har upplägget sett ut.
– Målet är att man ska slippa prata med varandra, då har teamet svetsats samman.
Diana Forsman har hela ansvaret för byggnationen utifrån planogram med allt ner till etiketter och skyltar. Att kassor, kylar och internet fungerar och att ritningen stämmer.
– Kanske en pelare står fel. Snabba beslut måste tas på plats. Golvansvarig i teamet Robin Stevrin och jag fungerar bra ihop. Det är viktigt att samarbetet är smidigt och prestigelöst. Vi är samma team i stort sedan starten i våras. Schemat är väldigt tajt och samarbetet ska fungera, också med snickare, projektledare och konstruktör – sammanlagt fem, sex inblandade företag.
Hur fick du uppdraget?
– Genom Storesupport. Jag hade jobbat med Pernilla Höglund, Projekt Smart, som var inhyrd konsult till Coop för att sköta personalinhyrning samt varuplacering vid omställningen av testbutiken Coop Svampen i Örebro och även Coop Broby. Hon blev väldigt nöjd.
Hur lång tid fick du?
– Uppdraget skulle vara klart den 4 september. Då hade jobbet pågått sedan början av januari plus ett par testveckor hösten före. Turnén var väldigt tuff med hårt arbete. Resa hemifrån Veberöd på söndag och tillbaka till Skåne på torsdag kväll.
– Helgen jobbade jag i Skafferiet, vår egen delikatessbutik, sedan iväg på söndag igen.
Vad var svårast?
– Ovetskapen om överraskningar i det pressade schemat.
Vad blev lättare än du trott?
– Samarbetet. Alla team från olika företag gick in med inställningen att vi skulle klara det och hjälptes åt mot ett gemensamt mål.
Diana Forsmans resa mot att bygga om butiker började när hon jobbade på Coop i Veberöd.
– Jag hade hand om all byggnation. Jag sökte jobbet på Storesupport för att ha ett extrajobb. Men det blev full tid, dock med flexibilitet. Nu ska jag till den nya Coop Härlöv för att bygga, säger hon efter att ha fått två veckor i den egna verksamheten.
Verksamheten är delikatessbutiken Skafferiet i Veberöd som blev ledig. Diana Forsman och hennes man Niclas Forsman ville ha något gemensamt och slog till.
– Vi säljer närproducerat kött från gårdarna runt om, som Revinge hed med frigående djur på militär mark. Vi säljer Skånska Spritfabrikens alkoholfria drycker och tuppfilé från Tockafarmen som serverats på en Nobelmiddag. Cheddarostar från England och bullar från ett bageri på lördagar. Det är det unika som drar. Bassortiment kan man handla på Ica tvärs över gatan. Det som går mest är kött och färdiga luncher. I våras ökade luncherna som min man som är kock lagar. På sikt vill vi utvidga med restaurang.
Diana Forsman
Aktuell: Teamleader som samordnat omställningen av 30 Nettobutiker till Coop.
Familj: Man, dotter 21 och son 18 år, två hundar, amstaff.
Fritidsintressen: Hundar. Naturen.
Ålder: 48 år.
Favoriträtt: Kräftor.
Favoritprodukt: Saften Zeroh.
Gör du i jobbet: Leder om- och nybyggnation i butiker. Butiksinnehavare av delikatessbutiken Skafferiet i skånska Veberöd tillsammans med maken Niclas Forsman.
Roligaste sysslan i jobbet: Att se glädjen hos människor när man är ute och bygger om. Även i Skafferiet när kunderna hittar något bra.
Bakgrund: Ica Söderlivs i Lund 1999. Holmgrens köttdelikatesser i saluhallen i Lund. Tillbaka som färskvaruchef och styckare på Ica Söderlivs. Ica i Veberöd, tolv år på Coop i Veberöd. Startade Skafferiet 2018. Storesupport sommaren 2019. Blev ansvarig för Coop Svampen i Örebro när man skulle testa Nettosortimentet och butiksutformningen i det som skulle bli vardagshandelsbutikerna. Det blev offentligt när pilotbutikerna Coop Vattenverksvägen i Malmö, Coop Slättvägen Falkenberg och Coop Malmvägen i Sollentuna hade öppnat.
Drivkraft: Gillar förändringar och glädje. Att se folk utvecklas.
Vill bjuda på middag: En dröm att få träffa Boris Lennerhov. Vill prata om Gekås logistik, bland annat.
Förebild: Min först chef Kurt Jönsson.
Om fem år: Målet är att utveckla Skafferiet och utvidga med lunchrestaurang.
Artikeln är en del av vårt tema Mötet.