23948sdkhjf

Coopförening betalar ut kvarts miljon i coronabonus

Coop Finspång i Östergötland har fem butiker och 95 anställda plus ett antal inhoppare. Samtliga kommer att få en extra utbetalning på decemberlönen. Totalt får 115 anställda dela på en kvarts miljon, skriver Handelsnytt.

Arbetsgivaren Coop Finspång har kommit överens med Handels om att de anställda ska få två kronor extra per arbetad timme för perioden april till oktober, det vill säga under coronapandemin som ställt extra krav på personalen. För en heltidsanställd blir det cirka 2 400 kronor extra lagom till jul.

Anders Svensson, vd i Coop Finspång, tycker liksom Lena Löwgren, fackombud på Stora Coop i Finspång, att det är rimligt att personalen belönas för sitt slit under pandemin.

– Jag tycker det var olyckligt att det inte blev något nytt avtal den 1 april, vi hade precis som andra arbetsgivare budgeterat för löneökningar då. När sedan försäljningen ökade under pandemin kunde vi vända förra årets förlust till ett positivt resultat. Det är rimligt att vår personal får del av det, säger Anders Svensson till Handelsnytt.

Enligt Svensson är det flera mindre Coopföreningar som på liknande sätt låter de anställda få del av vinsten.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.062