23948sdkhjf

Efter bedrägerivåg – Coop-förening stoppar blipp

Blipp-bedrägerier och falska Swish-betalningar. Nu tar föreningen i med hårdhandskarna.

Konsumentföreningen Coop Finspång har den senaste tiden haft återkommande problem med olika former av bedrägerier i flera av sina butiker.

Den senaste tidens fejkade Swish-betalningar som Fri Köpenskap berättat om vid en rad tillfällen har också drabbat Coop Finspång.

– Det är framförallt Östermalmshallen och Bergslagshallen som drabbats. Vi ska ta bort möjligheten att betala med Swish. Tjänsten stängs av i våra Coopbutiker i Finspång under en provperiod under sommaren, säger Anders Svensson, vd för Coop Finspång till NT.

Ett annat problem som butiken märkt av och som drabbats butikernas kunder är bedrägerier med blipp-funktionen. Med stulna bankkort blippar tjuvarna till sig varor.

Det stjäls bankkort och sedan går det att blippa för hundratals kronor. Blippen går inte att stänga av, det är en banktjänst. Men man bör vara aktsam om sina kort och kanske stänga av denna tjänst via sin bank, konstaterar Anders Svensson.

För att hjälpa brottsoffer har Coop Finspångs butiker börjat kräva legitimation vid blipp-betalningar. Ungdomar under 18 år kan heller inte ta ut kontanter med blipp-betalningar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11