23948sdkhjf

DWS blir Coops nya partner för centrallagret

I oktober höll Coop Sveriges vd Magnus Johansson presskonferens i Eskilstuna för att presentera Coops planer för sitt nya automatiserade jättelager. Då ville han inte avslöja den nya externa partnern. Det visar sig nu vara kapitalförvaltningsbolaget DWS som tar över efter fastighetsbolaget Catena som hoppade av i våras.

– Med DWS får Coop en långsiktig och stabil ägare till fastigheten och en partner som vi ser fram emot att fortsätta utveckla anläggningen tillsammans med, kommenterar Örjan Grandin, vd Coop Logistik och vice vd Coop Sverige. 

Avtalet mellan Coop och DWS blev klart i dag och innebär att DWS, genom sin fastighetsfond Europe II, övertar ägandet av tomten och fastigheten. Coop investerar i automationen och logistiklösning.

Fakta om det nya jättelagret 

  • Coops terminal blir en av Europas största helautomatiserade terminaler för livsmedel.  
  • Terminalen kommer att leverera varor till samtliga Coops cirka 800 butiker, och kommer att hantera färskvaror, kolonial och nonfood-varor.  
  • Beräknas vara i full drift under andra halvåret av 2024.  
  • Cirka 400 arbetstillfällen vid full drift. Ytterligare 100 säsongsarbetare.  
  • Tomten för terminalen är 276 000 kvadrametermstor, vilket motsvarar 51 fotbollsplaner.  
  • Terminalbyggnaden kommer att ha en grundyta på 77 000 kvadratmeter (14 fotbollsplaner), och en totalyta på 109 000 kvadratmeter.  

Fakta: Coop

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125