23948sdkhjf

Mathem ger sig in i kampen om apotekskunderna

E-handelsföretaget Mathem och Kronans Apotek slår ihop sina påsar. Genom ett nytt samarbete blir det möjligt att beställa receptbelagda läkemedel och andra apoteksvaror från Kronan via Mathem och få leveransen direkt hem till dörren tillsammans med matbeställningen.

Erbjudandet lanseras i början av 2021, skriver företagen i ett pressmeddelande.

Det blir en kapplöpning mellan dem och Ica och Apotek Hjärtat, som en längre tid har aviserat en liknande tjänst. Allra först ut var dock Axfood, där Mat.se och Apohem inledde ett pilotprojekt med samleveranser av mat och apoteksvaror redan i juni.

Enligt tidigare uppgifter skulle Ica och Hjärtat börja testa sin nya integrerade tjänst i slutet av året, men nu ser den också ut att få vänta till början av nästa år.

– Vi kommer att börja testa under första kvartalet nästa år, sade Apotek Hjärtats vd Anders Nyberg på ägaren Icagruppens kapitalmarknadsdag i går.

Det är uppenbart att fler ser potentialen i att samordna livsmedels- och apoteksbeställningar mot konsumenterna.

– Samarbetet med Kronans Apotek är ett viktigt steg i Mathems spännande resa mot ett allt bredare utbud med allt fler varukategorier. Att kunna leverera apoteksvaror, och däribland även receptbelagda läkemedel, är en fantastisk utveckling för våra kunder. Mathems roll som en samhällsviktig tjänst, vilken särskilt tydliggjorts under det senaste året, befästs nu ytterligare med hjälp av Kronans Apotek, säger Johan Lagercrantz, vd för MatHem.

– Allt fler människor handlar mat och apoteksvaror på nätet och den utvecklingen har accelererat under coronapandemin. Därför är det helt rätt tajming med det här samarbetet. På Kronans Apotek arbetar vi ständigt med vårt digitala erbjudande och att förenkla för människor i deras vardag. Vi vill nå kunderna där kunderna är och säkerställa att de får tillgång till apoteksprodukter och tjänster när de behöver det. Nu tar vi ytterligare ett steg i den utvecklingen, säger Anders Torell, vd för Kronans Apotek.

Samarbetet innebär att MatHems kunder får tillgång till produkter, tjänster och rådgivning från Kronans Apotek. Därigenom blir det möjligt att beställa receptfria läkemedel samt egenvårdsprodukter. Det kommer även gå att få sina receptbelagda läkemedel i varukorgen och få dem levererade hem.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125