23948sdkhjf

Klart med ny vd för Coop Butiker & Stormarknader

Meta Persdotter lämnar Coop Mitt för att bli vd för Coop Butiker & Stormarknader, CBS. Hon tillträder sin nya tjänst senast den 16 juni nästa år. 

Meta Persdotter är stolt och glad över sitt nya uppdrag.

– Jag ser fram emot att få fortsätta utveckla arbetet med den digitala affären och bidra till att ytterligare öka fokus på medlemsutveckling och hållbar lönsamhet. Coop har fortsatt fokus på att erbjuda prisvärd och hållbar matglädje. Priset är viktigt och vi ska fortsätta att flytta fram positionen på CBS, säger hon i en kommentar.

Marie Nygren, KF:s vd och styrelseordförande i CBS, beskriver Meta Persdotter som en uppskattad ledare med bred och djup kunskap från olika delar av detaljhandeln och dessutom med lång erfarenhet av att utveckla erbjudanden.

– Meta har det senaste året arbetat tillsammans med styrelsen och medarbetarna i Coop Mitt för att ytterligare stärka vårt kundbemötande och har ett tydligt fokus på utveckling och ledarskap. Det är erfarenheter som kommer vara viktiga i CBS fortsatta förändringsresa och för att kunna leverera på den strategi CBS har tagit fram.

Meta Persdotter är vd för Coop Mitt sedan november 2019. Dessförinnan har hon bland annat varit vd för Svenska Spel och Duka, kommersiell direktör för Rusta och ÖoB, försäljningschef på Stadium och varuhuschef på Ikea Kungens Kurva.

Rekryteringen kommer efter en turbulent höst i ledningen för CBS. Tidigare vd:n Christian Wijkström avgick i september med omedelbar verkan. Tomas Sjölander tillträdde som tf vd i början av oktober men hoppade av uppdraget efter bara två månader. Sedan dess har CFO:n Fredrik Brandel innehaft rollen som tf vd. Brandel fortsätter som tf fram tills dess att Meta Persdotter tillträder som vd nästa år.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11