23948sdkhjf

Efter branden: Obemannad modulbutik i väntan på nybygge

En ny större butik ska ersätta Icabutiken som brann ned i oktober. Men i väntan på att den blir klar kommer en tillfällig obemannad modulbutik att serva invånarna i Järvsö.

Konceptet har tagits fram gemensamt av handlaren Magnus Hedin och Ica, skriver Hela Hälsingland. Den tekniska lösningen liknar den som Icax testat först på Ica Nära Sillerud i Värmland och alldeles nyligen även på Ica Nära Roteberg i Hälsingland. Kunderna kommer att kunna betala både i en snabbkassa och när butiken är obemannad i appen. 

– Har du glömt en citron, så ska du inte behöva åka till Ljusdal för att köpa en, säger Magnus Hedin till Hela Hälsingland.

Magnus Hedin har tidigare lämnat in en bygglovsansökan för att bygga upp den nedbrunna Ica Supermarket-butiken. Beslut i det ärendet väntas fattas av samhällsservicenämnden vid sammanträdet i februari.

Om även det tillfälliga bygglovet för den 48 kvadratmeter stora modulbutiken behöver upp i nämnden kan den tillfälliga butiken vara på plats tidigast den 10 februari. I annat fall kan det bli tidigare.

Parallellt med den obemannade modullösningen och uppbyggnaden av den nedbrunna butiken fortsätter Ica Supermarket Järvsö att hämta varor som beställts via webbutiken, och leverera dessa till kunderna på Ica-parkeringen i Järvsö.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094