23948sdkhjf

Ny byggstart för försenat Willysbygge

Det är Söderhamnsporten som kan få en ny Willysbutik. Markägaren Söderhamns kommun ska ta upp frågan om att sälja tomten i slutet av januari.

– Vi hoppas kunna starta med byggnationerna av Willys till sommaren, säger Tobias Kjellin från Arwidsro, till Hela Hälsingland.

Redan i augusti 2019 skrev Fri Köpenskap om den tilltänkta butiken. Då sattes byggstarten till hösten 2020. Kommunen har arbetat med en ny detaljplan sedan dess, bland annat för att göra det möjligt att bygga butiken. Detaljplanen klubbades igenom i bygg- och miljönämnden i december 2020.

– Vi är jätteglada och tacksamma över att detaljplanen antagits av Söderhamns kommun och hoppas kunna starta med byggnationerna av Willys till sommaren, säger Tobias Kjellin, affärsområdeschef hos Arwidsro, i en mejlkommentar till Hela Hälsingland.

Det är Stockholmsföretaget Arwidsro som ska exploatera Söderhamnsporten mitt emot Resecentrum i staden. Priset för tomten, enligt kommunens projektledare, är 4,5 miljoner kronor.

Gången är att politikerna i kultur- och samhällsservicenämnden ska ta ställning till försäljningen. Sedan ska kommunstyrelsen och kommunfullmäktige ta ställning innan det är helt klart.

Flera uppdrag pågår parallellt i området och etapp två, väster om den tänkta Willysbutiken, ska erbjuda rastplatser, tankstationer och restauranger.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125