23948sdkhjf

Klartecken för Lidls nybygge

Planerna på en helt ny Lidlbutik i Sollefteå har tagit ytterligare ett kliv. Kommunstyrelsen har nu beslutat om en ny detaljplan för Hågestaområdet för att möjliggöra etableringen, skriver Nordsverige.

Det var redan i maj 2019 som Lidl först berättade om planerna på att ersätta den nuvarande butiken på Storgatan med ett hållbart nybygge på handelsområdet i Hågesta. 

– Vi har under en längre tid letat efter den perfekta platsen för att omlokalisera vår butik och nu kommer vi kunna erbjuda Sollefteborna en större butik med hela vårt sortiment. Vi har hittat det bästa tänkbara läget med bra kommunikationer och hög synlighet, sa Lidls fastighetschef Johan Vennerström då.

Tomten som Lidl köpt av fastighetsbolaget NP 3 är på 11 000 kvadratmeter. Den är belägen mellan riksväg 90 och Ica Kvantum.

– Byggområdet är drygt 2 000 kvadratmeter plus parkeringsyta, berättar planhandläggare Matti Heino vid kommunens miljö- och byggenhet för Nordsverige.

Själva butiken blir 1 300 kvadratmeter och parkeringsplatsen ska rymma 120 bilar. Målen är högt ställda vad gäller hållbarhet och butiken kommer att uppfylla kraven som ställs för certifiering enligt så kallad Breeam Excellent-standard.

– Tanken är att det ska bli byggstart under 2021, säger Matti Lilja som upprättat planbeskrivningen.

Lidls plan är att öppna butiken till hösten.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125