23948sdkhjf

Första spadtaget för Polarbröds nya bageri

Nästan ett halvår efter den omfattande branden som drabbade Polarbröds bageri i Älvsbyn togs idag det första spadtaget till det som ska bli företagets nya anläggning.

– Spadtaget markerar en milstolpe för vår väg tillbaka efter branden. Många har bidragit till att vi redan nu kommit så långt och vi hade gärna samlats för att fira detta. Tyvärr är det inte möjligt på grund av coronapandemin men vi vill ändå uppmärksamma denna historiska dag, säger Karin Bodin, koncern-vd för Polarbröd i en kommentar.

Medverkade vid spadtaget gjorde bland annat koncern-vd Karin Bodin, Polarbröds vd Anders E Johansson, Älvsbyns kommunalråd Tomas Egmark, Polarbröds fastighetschef Jonas Holmgren, platschef Lilian Nilsson och projektchef David Greisman Lundberg.

Planen är att första etappen av bageriet ska vara klar i oktober och att redan då ska de första kakbröden kunna produceras. I samband med det första spadtaget inleder även Polarbröd sin utbildning "Framtidens bagerimedarbetare" som kompetensutvecklar tidigare uppsagd personal för att de ska vara redo att klara av den mer tekniskt krävande och automatiserade fabriken.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093