23948sdkhjf

Bygglovsansökan för ännu en Pekåsbutik

Coop Värmland fortsätter sin satsning på lågpriskedjan Pekås. En bygglovsansökan är nu inskickad till Säffle kommun. Tanken är att det ska byggas en ny butikslokal på tomten Smedjan som ägs av Coop-föreningen sedan förut.

– Vi har haft framgångar i Säffle under många år. Nu vill vi utveckla handeln ytterligare med det nya läget och vill därför sondera terrängen genom att i första hand lämna in en bygglovsansökan till kommunen, säger Pekås vd Tony Carlsson.

Den nya butiken ska ersätta den nuvarande på Fogdegatan i centrala Säffle.

Pekås driver i dag 15 butiker runt om i Värmland. Fri Köpenskap har tidigare berättat om expansionsplanerna för kedjan som bestått både av konverteringar av tidigare Nettobutiker och nysatsningar. Nyligen genomfördes en etablering i Kristinehamn och en flytt inom Skoghall. Långbänken i Degerfors har också resulterat i planer på ytterligare en ny Pekås.

– Nu inväntar vi resultatet av vår bygglovsansökan. Beroende på utslaget kan vi sedan börja med planering, projektering och slutligt beslut om den eventuella nya butiken, avslutar Tony Carlsson.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093