23948sdkhjf

Polfärskt blir återförsäljare för Fazer

Fazer och Polfärskt har inlett ett samarbete där Polfärskt blir återförsäljare av bröd från varumärkena Fazer och Skogaholm.

Samarbetet omfattar endast dagligvaruhandeln och Fazer Bageri kommer fortsatt att hantera försäljningen till restauranger och storkök. Fördelarna med det nya samarbetet uppges vara ökade leveranser per leverans och minskade utsläpp men även tätare besök i fler butiker, även på mindre orter. Polfärskt har sedan tidigare även distribuerat varor från Korvbrödsbagarn, Hatting, Gille, Hägges och Vagott.

– Genom vårt utökade samarbete kommer vi att dela transporter för tre av Sveriges fyra största bagerier. Idag körs många mil för små leveranser vilket inte är miljömässigt eller ekonomiskt hållbart. Bröd är bland det mest klimatsmarta livsmedel man kan äta och genom en gemensam distribution förstärks detta ytterligare, säger Ragnar Landin, vd på Polfärskt Bröd i en kommentar.

Samarbetet innebär att Fazer Bageris organisation för fältsälj och distribution kommer att avvecklas. Även fordonsflottan på cirka 290 bilar kommer att avvecklas.

– Med Polfärskt som återförsäljare ökar vi vår servicegrad så att fler konsumenter kommer kunna köpa Fazers och Skogaholms bröd och ta del av kampanjer, samtidigt som vår modell blir mer hållbar. Det är dock ett tungt besked vi idag behöver ge till våra medarbetare, säger Patrik Hellgren, försäljningsdirektör Fazer Bageri i Sverige i en kommentar.

MBL-förhandlingarna angående samarbetet har avslutats och LAS-förhandlingarna har nu inletts. Beskedet kommer samtidigt som Fazer meddelar att de planerar att avveckla sitt bageri i Lund.

Det nya samarbetet mellan Fazer och Polfärskt planerar att starta under sommaren 2021.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078