23948sdkhjf

Gekås motdrag – delar upp sig i två varuhus

De nya trängselreglerna där max 500 personer får befinna sig i ett varuhus eller handelsplats slår hårt mot Gekås i Ullared.

Nu har företaget sitt motdrag klart. Man delar helt enkelt upp varuhuset i två, och kan därmed ta in 1 000 personer samtidigt. Det är ändå klart mindre än det normala kundantalet i butiken.

– Vi behöver göra denna åtgärd för att minska risken för en svårhanterlig kösituation med trängsel utanför varuhuset, säger Patrik Levin, vd på Gekås Ullared, i ett pressmeddelande.

– Med två varuhus kan vi ta emot 500 personer per del och ändå säkerställa att varje besökare har minst 20 kvadratmeter att röra sig på.

Med butiksinredningen borträknad har Gekås Ullared 31 000 kvadratmeter försäljningsyta.

De två varuhusen öppnar klockan 6.00 på lördag och söndag, en timme tidigare än normalt, för att sprida ut besökarna. Respektive yta får egen in- och utgång, separat kassalinje och enskilda ingångsköer.

– Min starkaste rekommendation är att alla kunder som har möjlighet väljer att besöka oss på en vardag, måndag-torsdag. Måste man komma på helgen är det extra viktigt att handla ensam. Men tyvärr kan vi inte garantera att alla besökare får möjlighet att handla i varuhuset, säger Patrik.

Sedan pandemins utbrott har Gekås Ullared sett en kraftig minskning av antalet besökare i varuhus och på boendeanläggningarna.

– Jag tittar på alla möjligheter som finns för att kostnadsminimera. Vi fokuserar på att erbjuda en trygg och säker butiksmiljö för våra besökare och samtidigt hålla igång en fungerande verksamhet, säger Patrik.

Artikeln är en del av vårt tema Coronaviruset.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094