23948sdkhjf

Icahandlaren öppnar restaurang i kyrkan

Böleängskyrkan i Umeå avsakraliserades och togs ur bruk den 30 augusti 2020. I december köptes den av den lokala Icabutikens ägare Dajota AB. Nu står det klart att Icahandlaren Marina Bäckström ska öppna restaurang i kyrkan.

Marina Bäckström fick tillträde till den tidigare kyrkan den 24 mars, skriver Västerbottens-Kuriren .

– Vi ska utöka butiksytan genom att flytta in vissa delar, som personalrummet, i kyrkan. Vi kommer också att öppna restaurang som ska drivas i egen regi. Jag tror att det behövs en restaurang här ute. Den yta som blir över erbjuder vi att hyra ut till intressenter som vill öppna mindre verksamheter, säger hon till tidningen. 

Ica Fyrklövern Böleäng ligger i direkt anslutning till kyrkan. Marina Bäckström driver Supermarket-butiken sedan 2012. Hon hade planer på att trappa ned och lämna över mer ansvar till butikschefen Johan Albertsson. Nu blir det ingen nedtrappning.

– Vi bestämde oss för att köpa kyrkan och göra något roligt med den möjligheten som den ger. Det känns roligt. Johan kommer att driva butiken och jag ska driva den nya satsningen.

Marina Bäckström är också en av få handlare som aktivt valt bort e-handel och står fast vid det.

– Vi provade och hade onlineförsäljning i två år. Det fungerade inte eftersom vi inte riktigt trodde på det. Det är emot vår grundideologi och rimmar dåligt med vår slogan. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.156