23948sdkhjf

Wijkström återvänder till branschen med kalla lösningar

I september förra året lämnade Christian Wijkström oväntat och med kort varsel jobbet som vd för Coop Butiker & Stormarknader, CBS.

Efter att ha lett omställning till Coops nya format, genomfört köpet av svenska Netto och lett omställningen av de förvärvade butikerna ”flämtade lågan” för Coop-vd:n, berättade han då i en intervju i Fri Köpenskap.

Nu är han tillbaka som vd och grundare av nystartade företaget Algidus, som ska erbjuda kompletta kylinfrastrukturlösningar för både butik och e-handel.

I dag presenterade företaget ett strategiskt distributörsavtal med internationella kyljätten Carrier Commercial Refrigeration.

Avtalet innebär att Algidus nu kommer att erbjuda svenska livsmedelsbutiker kyllösningar från Carrier, och blir prioriterad distributör av kylar- och frysar för dagligvaruhandeln

Med start nu i april kommer Algidus att börja sälja av Carriers senaste sortiment av kyl- och fryslösningar.

– Genom avtalet kommer vi att kunna distribuera Carriers produkter till dagligvarubutiker i Sverige med en produktportfölj av högsta kvalitet som optimerar varornas exponering och därmed skapar nya försäljningsmöjligheter, samtidigt som energiförbrukningen och miljöavtrycket minskas, säger Christian Wijkström, i ett pressmeddelande.

– Vi är oerhört stolta över att ha valt Algidus som vår prioriterade distributör av vår hållbara och innovationsdrivna kylinredning för en kommersiell miljö. En god kunskap om kunder i kombination med ett agilt arbetssätt är nyckeln till framgång i detaljhandeln. Vi tror starkt att Christian Wijkström, vd och grundare av Algidus, kommer att vitalisera den svenska marknaden med ett nytt och dynamiskt kunderbjudande, kommenterar Gunter von Starck, vd för Carrier Commercial Refrigeration i norra Europa.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.125