23948sdkhjf

Förre Coop-vd:n rekryterar från konkurrent

Förra veckan kunde Fri Köpenskap berätta att Christian Wijkström, tidigare vd för Coop Butiker & Stormarknader, nu gör comeback som leverantör av kylsystem till dagligvaruhandeln i nystartade bolaget Algidus.

Företaget, som tecknat avtal med och är prioriterad distributör av internationella Carriers kylsystem, meddelar nu att de rekryterar fyra nyckelpersoner från konkurrenten Arneg Nordic.

De fyra är:

  • Per Karlsson, försäljningschef. Har 36 års erfarenhet från kyl- och fryssystem för dagligvarumarknaden. Närmast kommer han från rollen som försäljningsdirektör på Arneg Nordic.

  • Lars Wilkensten, säljare, började karriären i en ICA-butik och jobbade sedan på ICA:s huvudkontor. Har jobbat med försäljning på både Electrolux och Arneg.

  • Peter Rylander, teknikchef, jobbade som teknisk chef på Carrier i Sverige mellan 1997 och 2007 och har närmast haft rollen som teknik- och produktionschef på Arneg Nordic.

  • Joakim Gustafsson, chef för logistik och försäljningsadministration. Började i kyl- och frysbranschen i början av 90-talet på Electrolux. Har de senaste åren varit ansvarig för exportförsäljningen på Arneg Nordic.

De börjar på Algidus den 15 juli.

– Det här är ett riktigt dreamteam, som kommer in med enorm samlad kunskap och kompetens för kyl- och fryssystem på den svenska dagligvarumarknaden. Kombinationen av det nya teamet och Carriers innovativa produkter skapar de bästa förutsättningarna för att Algidus ska öka konkurrensen och vitalisera den svenska marknaden, säger Christian Wijkström i ett pressmeddelande.

Artikeln är en del av vårt tema På nytt jobb.

Kommentera en artikel (1)
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078