23948sdkhjf

Lidl börjar sälja självtester för covid

Nästa vecka börjar Lidl sälja CE-märkta antigenstester.

För ett par veckor sedan kunde Fri Köpenskap avslöja att självtester för covid var på väg ut i handeln. På måndag den 17 maj står det nu klart att Lidl drar igång med försäljning av självtester för covid-19 i sina 200 svenska butiker.

Testet är godkänt för privatpersoner och är framtaget för att snabbt upptäcka om personen har covid under de första sju dagarna av symptom.

Vi ser de självtester vi nu börjar sälja som ett komplement till sjukvårdens testningsverksamhet och en viktig service till våra kunder. Vi tror att många av våra kunder kommer att uppskatta möjligheten att enkelt kunna utföra ett självtest hemma, säger Robert Stekovic, kommersiell direktör på Lidl Sverige.

Testerna är CE-märkta och godkända för privatpersoner av ett oberoende företag. Varje förpackning innehåller fem separata tester som används genom ett så kallat svabbprov i näsan. Priset för fem tester är 299 kronor.

Kedjan poängterar dock att testet inte ska användas som enda källa för att diagnostisera eller utesluta covid-19. Ej heller ska det ersätta Folkhälsomyndighetens allmänna rekommendationer.

Lidl erbjuder också självtester gratis till den enga personalen.

Artikeln är en del av vårt tema Coronaviruset.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.063