Från Jämtland till London och tillbaka med genuin mat
– Tiden har kommit i kapp mig.
Den som säger det är Fia Gulliksson som i 30 år jobbat med hållbar mat. Långt innan begreppet fanns.

Fia Gullikssons önskan är att i framtiden så märks den regionala identiteten direkt när man kliver in på en Ica eller Coop oavsett om man befinner sig
i Gällivare eller Malmö.
Foto: Julan Juan Arroyo
Nyligen hemkommen med familjen från London och ett stort matprojekt på supertrendiga Pantechnicon är hon igång med ett nytt projekt. Tanken är att koppla samman Jämtlandsbutikernas matsvinn med lokala råvaror och kockar på Jämtkrafts stora ackumulatortank Arctura i Östersund. Det är kraftbolaget som är beställaren. Det handlar om att rädda planeten...
Få tillgång till hela artikeln - enkelt och snabbt
Provprenumeration
Skapa en provprenumeration
Prova nu
Prenumeration
Välj mellan våra prenumerationer på Fri Köpenskap och hitta vad som passar dig och/eller ditt företag
Se prenumerationer