23948sdkhjf

City Gross i Falun krymper och moderniseras

City Gross är en av Faluns största butiker. Nu ska butiken bli mindre och samtidigt ska lokalerna moderniseras, bland annat med en ny entré i trä.

– Det blir en totalrenovering, säger Peter Ekström etableringschef på City Gross, i en kommentar.

City Gross-butiken ligger på på handelsplatsen Tallen utanför Falun. Redan hösten 2019 presenterade fastighetsbolaget Dalafast planerna på att optimera lokalerna som ansetts för stora. 

Ombyggnaden ingår i fastighetsbolagets pågående arbete med att omvandla handelsplatsen till en mötesplats. Butiker som Jem & Fix, IKH och Dollarstore är på plats  och nästa vår även en ny padel- och träningsanläggning. 

– Vi har under det senaste året byggt mycket på Tallen. Nu håller vi på med de sista ritningarna för City Gross som kommer bli en fantastisk butik för alla i regionen med en butiksentré i trä, för att spela an till namnet på platsen.  Alltid när vi bygger så gör vi det med ambitionen att sticka ut, det ska bli något utöver det vanliga. Hit ska man åka för att inspireras, säger Marcus Lundberg, ägare av Dalafast. 

Säljytan i City Gross-butiken minskar för att ge plats åt ett antal butiker och serviceinrättningar, såsom apotek och frisör.

– Vi får en mindre lokal men med helt ny disponering och ett mycket effektivare flöde för våra kunder. De kommer kunna handla från samma sortiment fast det blir mycket smidigare, förklarar Carolina Malmros, konceptutvecklare på City Gross.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.097