23948sdkhjf

De budar på Zetadisplay

Idag den 28 juni lämnade riskkapitalbolaget Hanover Equity Funds genom Alpha Acquisition ett bud på Zetadisplay till ett pris om 27 kronor per aktie.

Budet kommer efter att Zetadisplays styrelse den 31 mars meddelade att genomföra en översyn av olika strategiska alternativ.

Budkommittén, bestående av styrelsemedlemmarna Ingrid Jonasson Blank, Mats Leander, Finn Følling and Trond Gunnar Christensen,  rekommenderar enhälligt aktieägarna att acceptera erbjudandet från Hanover och aktieägarna Nidoco, Ningamma, Abrax As Holding, Mats Johansson, Anders Moberg och Wealins, med totalt 39,7 procent av aktierna, har åtagit sig att acceptera erbjudandet oavsett om ett högre konkurrerande erbjudande offentliggörs. 

– Vi är glada att kunna tillkännage detta rekommenderade kontantbud på Zetadisplay. Vi anser att Hanover är en ideal partner för Zetadisplay som kan bidra med expertis och betydande kapitalfinansiering, vilket vi anser är avgörande då digital signage-branschen går in i en period av väsentlig förändring och konsolidering. Vi ser fram emot att arbeta tillsammans med Zetadisplays management för att möjliggöra nästa fas av tillväxt, skriver Matthew Peacock, partner på Hanover i en kommentar.

Budet innebär en premie om 27 procent för aktierna i Zetadisplay i förhållande till slutkursen för Zetadisplays stamaktier på Nasdaq Stockholm den 24 juni 2021.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094