23948sdkhjf

Efterlyser en livsmedelsminister

Först avgick Jennie Nilsson som landsbygdsminister. Sedan annonserade näringsminister Ibrahim Baylan, med ansvar för landsbygdsfrågor, att han avser lämna politiken. Det har fått Livsmedelsföretagen att reagera och utropa att Sverige behöver en livsmedelsminister.

– En ny regering bör ta tillfället i akt och tillsätta en dedikerad livsmedelsminister med övergripande ansvar för livsmedels- och försörjningsfrågor inklusive jordbruk, förädling, handel, fiske och konsumentfrågor, säger Björn Hellman, vd Livsmedelsföretagen.

Branschorganisationen påminner om vikten av arbetet med den svenska livsmedelsstrategin, beslutad av riksdagen 2017, och betonar att Sverige inte har råd med att detta arbete faller mellan stolarna. Livsmedelsföretagen lyfte också fram de fyra delar i livsmedelsstrategin som organisationen anser behöver ytterligare satsningar. Punkter som den nya ministern uppmanas ta tag i omgående:

  • Export
  • Forskning och Innovation
  • Kompetensförsörjning
  • Folkhälsa

Läs även Fri Köpenskaps djupintervju med Livsmedelsföretagens vd Björn Hellman: ”Potentialen för svensk livsmedelsexport enorm”.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109