23948sdkhjf

Stärkt resultat men råvarupriser påverkar Lantmännen

Lantmännen är fortsatt påverkade av coronapandemin men de första åtta månaderna av 2021 blev ändå en stark period för koncernen.

När Lantmännen presenterar resultatet för de åtta första månaderna av året framgår det att resultatet efter finansnetto och justerat för jämförelsestörande poster uppgår till 1 358 miljoner kronor, vilket är något högre än förra årets resultat på 1 320 miljoner.

Resultatet är olika mellan Lantmännens olika divisioner där Lantbruk, Energi och Swecon gått back men Livsmedel och Fastighet har ökat.

Division Lantbruks resultat uppgick till 292 miljoner kronor (339) vilket främst förklaras av ökade råvarupriser. Den svenska skörden har också varit lägre än snittet för de senaste fem åren.

Livsmedelsdivisionen ökade sitt resultat till 590 miljoner kronor (504). Efterfrågan i foodservice är fortsatt lägre än innan coronapandemin men i samband med att restriktionerna har lyfts har även efterfrågan ökat.

De ökade spannmålspriserna fick stor påverkan på Divisions Energi vars resultat uppgick till 246 (380) miljoner.

Efter snart två utmanande år är det glädjande att se att coronapandemin förhoppningsvis börjar närma sig sitt slut. Våra affärer är väl förberedda: inom ett antal områden märks redan en ökad tillväxt, och övriga verksamheter står redo att växla upp. Efter en period med lägre investeringar har vi under 2021 också ökat investeringstakten ordentligt, säger Per Olof Nyman, vd och koncernchef på Lantmännen i en kommentar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.109