23948sdkhjf

Matsmart tar in nya miljoner

Matsmart tar in ytterligare 240 miljoner kronor i en ny investeringsrunda. Samtidigt går det Londonbaserade företaget Blume Equity in som ny investerare.

Det nya kapitalet ska finansiera Matsmart ökande internationella expansionstakt.

Matsmart tog i mars i år in 350 miljoner kronor, och har totalt tagit in 950 miljoner kronor i nytt kapital.

Blume Equity investerar uteslutande i techbolag inom mat- och hälsosektorerna som bidrar till mer hållbara system. Matsmart är Blume Equitys andra investering.

– Vi har ett väldigt starkt momentum just nu, där vår europeiska kundbas växer snabbt bland både hållbarhetsmedvetna och prisfokuserade målgrupper. Samtidigt har vi aldrig sett ett större intresse från investerare att stötta bolag som vårt, som har affärsmodeller som bidrar till de globala hållbarhetsmålen. Vi kunde inte vara bättre positionerade för att att fortsätta vår internationella expansion – och på den resan kommer Blume Equity utan tvekan att kunna hjälpa oss på ett jättebra sätt, säger Karl Andersson, Matsmarts vd och grundare, i en kommentar.

Flera av Matsmarts befintliga ägare har deltagit i denna finansieringsrunda vid sidan av Blume Equity. Däribland SEB Private Equity och Gullspång Re:Food Invest.

Setterwalls Advokatbyrå har gett legalt bistånd i samband med affären.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078