23948sdkhjf

Han blir ny vd för Rimi Baltic

Giedrius Bandzevicius ersätter Edgar Sesemann som går i pension efter 14 år hos Rimi och 23 år inom Icagruppen.

Icagruppen har i dag utsett Giedrius Bandzevicius till ny vd för Rimi Baltic. Han kommer att arbeta parallellt med Edgar Sennsema under november och december fram tills Edgar Sesemanns sista arbetsdag den 31 december.

Giedrius Bandzevicius kliver då också in i Icagruppens koncernledning.

Jag uppskattar möjligheten från Icagruppen och det är med stolthet jag efterträder Edgar som ny vd för Rimi Baltic. Med ett starkt varumärke, hög kvalitet på produkter och service och inte minst ett team med erfarna och engagerade kollegor är vi väl positionerade för att växa Rimi Baltic kommande år, säger Giedrius Bandzevicius i en kommentar.

Rimi Baltic består i dag av 283 helägda butiker plus 20 e-handelsstationer i de tre baltiska länderna. Sammanlagt omsatte Rimi Baltic 16 373 miljoner kronor 2020.

Jag är väldigt glad över att få välkomna Giedrius Bandzevicius som ny vd för Rimi Baltic. Giedrius har varit en viktig del i Rimi Litauens starka utveckling de senaste åren och jag ser fram emot att jobba tillsammans med honom i Icagruppens koncernledning, säger Icas koncern-vd Per Strömberg.

Han riktar också ett varmt tack till Edgar Sesemann.

– Edgar tog över Rimi Baltic i en tuff tid mitt i finanskrisen. Under Edgars tid har Rimi utvecklats mycket väl, både försäljnings- och lönsamhetsmässigt. Med sitt stora detaljhandelskunnande har Edgar gjort Rimi Baltic till ett av de baltiska ländernas mest framgångsrika detaljhandelsföretag.

Avgående Edgar Sesemann kommenterar sin tid såhär:

– Jag vill rikta ett stort tack till alla fantastiska kollegor på Rimi Baltic och hela Icagruppen för 23 fantastiska år tillsammans. Det engagemang och driv jag känt under mina år i Rimi Baltic är grunden för den framgångsresa vi haft och som jag känner mig väldig trygg i nu kommer att fortsätta under Giedrius ledning.

Artikeln är en del av vårt tema På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094