23948sdkhjf

Coops hållbarhetsdeklaration prisad på it-gala

Men Ica Pronto räckte inte ända fram i kategorin Årets digitala projekt.

Coops hållbarhetsdeklaration har fått pris på CIO Awards, CIO Swedens årliga gala för it-Sverige. Coops verktyg för att minska avtrycket från matkonsumtionen utsågs till Årets hållbara projekt. 

Hållbarhetsdeklarationen lanserades av Coop tidigare i år. På över 11 500 varor presenteras hållbarhetsavtrycket på tio olika områden i ett spindeldiagram.

– Med hållbarhetsdeklarationen har vi hittat ett sätt att förtydliga hållbarhetsfrågan och visa upp våra varors hållbarhetsavtryck utifrån tio olika områden. Vi har kombinerat livsmedelsdata, digital utveckling och hållbarhetskunskap för att få fram ett nytt sätt att driva på utvecklingen mot en mer hållbar livsmedelsproduktion och -konsumtion, säger Charlotta Szczpenowski, kvalitets- och hållbarhetschef Coop Sverige. 

Szczpenowski berättade i en stor intervju i oktober om hållbarhetsdeklarationen och Coops hållbarhetsarbete. Läs den här.

Ica Pronto var en av finalisterna i kategorin Årets digitala projekt, men det priset gick i stället till Trafikförvaltningen Region Stockholm – Nya biljett- och betallösningar

Martin Althén, Securitas, utsågs till Årets CIO 2021 och Öppna Skolplattformen vann priset som Årets digitala inspiratör 2021.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.079