23948sdkhjf

Han ska leda Coops nya affärsområde

Coop slår ihop affärsområdena Digital och IT. Den nya avdelningen får namnet Digital & IT och kommer att ledas av Lennart Byström, som i november anställdes som tf it-direktör.

– Vi har redan idag en ledarposition inom området och kommer att fortsätta arbeta med att utveckla och ta fram nya tjänster och lösningar som kommer att förstärka vårt erbjudande ytterligare både för medlemmar och kunder, men även för våra kolleger i butik, kommenterar Byström.

Lennart Byström kom till Coop från MTR Nordic Group. Innan dess hade han längre anställningar som it-direktör på Mekonomen och Elfa. Byström blir nu ansvarig för att säkerställa att Coop i Sverige kan möta externa och interna behov inom det digitala området. 

– Vi har idag ett starkt digitalt erbjudande. De senaste åren har vi lanserat flera innovativa digitala tjänster och idag är vi en av pionjärerna i Sverige. Samtidigt har vi kontinuerligt satsat på vår IT-infrastruktur, vilket öppnat upp möjligheter för oss att utveckla våra digitala färdigheter. Med den nya avdelningen Digital & IT tar vi nu nästa steg och ökar takten ytterligare, säger Marie Nygren, tf vd Coop Sverige.

Den nya organisationen träder i kraft den 1 mars 2022.

Artikeln är en del av vårt tema På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.14