23948sdkhjf

Coop anställer tillfällig it-direktör

Coop Sverige anställer Lennart Byström som tillförodnad it-direktör. Han ansluter snabbt till organisationen och tar plats i Coop Sveriges ledningsgrupp.

Han kommer närmast från ett uppdrag som interim CIO på MTR Nordic Group. Innan dess har han längre anställningar som it-direktör på Mekonomen och Elfa.

Bakgrunden är de två stora strukturprojekt Coop håller på att genomföra; det nya helautomatiserade lagret i Eskilstuna och implementeringen av ett verksamhetsövergripande affärssystem.

– Vi är inne i en spännande fas på Coop. Just nu jobbar vi parallellt med två stora projekt som kommer att effektivisera vår verksamhet och säkerställa att vi levererar på den strategi vi har satt för framtiden. Genom att förstärka vår organisation tillfälligt med en IT-direktör i företagsledningen för Coop Sverige kan vi möta de krav som ställs på oss av våra medlemmar och framtidens dagligvaruaktörer inom områdena hållbarhet och digitalisering, säger Magnus Johanson, vd för Coop Sverige, i ett pressmeddelande.

Örjan Grandin, som tidigare haft it-frågor som en del av sitt affärsområde, får en mer renodlad logistikroll med titeln direktör Logistik.

Han kommer framöver att ha större möjlighet att lägga fokus på CAT (Coops Automatiserade Terminal) och den förändringsresa som pågår inom Logistik, skriver Coop.

Coops Group CIO Liselotte Andersson kommer under den tid arbetet med det nya verksamhetsövergripande affärssystemet löper, att ta ett större ansvar för helheten inom projektet samt arbetet med gemensam it för Coop i Sverige, hon fortsätter i samma roll och kommer att rapportera direkt till it-direktören och även rapportera direkt till vd gällande de två projekten som hon driver. 

– Jag är mycket glad över att vi snabbt har kunnat knyta till oss Lennart som med sin gedigna kunskap om både SAP och IT blir en tillgång för vårt arbete med IT och Logistik. Vi har en hög arbetstakt i våra prioriterade projekt och behöver frigöra tid, framför allt för Örjan och Liselotte. Lennart kommer vara ett stort stöd i den resa vi har framför oss, säger Magnus Johansson.

Artikeln är en del av vårt tema På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078