23948sdkhjf

Amazons första Whole Foods utan kassalinje

Första ordentliga tecknet på integrering av Whole Foods-kedjan som e-handelsjätten äger sedan snart fem år.

Amazon köpte Whole Foods 2017 för motsvarande cirka 130 miljarder svenska kronor och verkar sedan dess ha haft svårt att veta vad de ska göra av de mer premiuminriktade matbutikerna. I stället har fokus lagts på den nya Amazon Fresh-kedjan. Det har även kommit kritik inifrån Whole Foods om hur kedjan drivs av den nya ägaren. 

Hittills har integreringen med Amazon varit minimal utöver prissänkningskampanjer och fri hemleverans för Prime-medlemmar, men nu har e-handelsjätten tagit sin Amazon Go-teknik även till Whole Foods.

I Glover Park i Washington DC har det funnits en Whole Foods-butik i över 20 år. Nu har den relanserats med teknologi som möjliggör automatiserade köp utan att passera en kassalinje. Samma biometriska scanningsverktyg testas som också används i Amazon Fresh-butiker. Kunderna kan också scanna med hjälp av QR-koder.

Ytterligare en Whole Foods, i Los Angeles, ska utrustas med samma teknik senare i år. Om det finns planer på att addera teknologin i ännu fler av kedjans cirka 500 butiker vill inte Amazon kommentera, enligt New York Times

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.099