23948sdkhjf

Så mycket samlade Coops medlemmar in – flera initiativ från handeln

Coops medlemmar har samlat in 3,3 miljoner kronor till Unicefs hjälpinsatser i Ukraina. Sammanlagt har medlemmarna gjort 22 000 donationer av sina insamlade medlemspoäng. Insamlingen kommer att fortsätta, skriver KF i ett pressmeddelande.

De 28 konsumentföreningarna skjuter till ytterligare 2 miljoner kronor, som går till Röda Korsets krisinsats.

Insamlingen till Röda Korset har skett på initiativ av Konsumentföreningen i Stockholm och samtliga konsumentföreningar står bakom initiativet och har bidragit till insamlingen.

– Det finns en stor vilja från våra medlemmar att vara med och hjälpa till. Möjligheten att omvandla intjänade poäng till stöd för Ukraina känns därför helt rätt. När vi i föreningarna sedan skjuter till kapital blir det till en gemensam manifestation för Ukraina som vi gör tillsammans med våra medlemmar och ägare, säger Anneli Borg Lundgren, vd för Coop Värmland.

– Jag är stolt över att vi tillsammans kan vara med och bidra till att stötta människor i kris. Det som sker i Ukraina just nu är oacceptabelt och det utsätter människor för ett ofattbart lidande. Det känns viktigt att vi ger det stöd vi kan och därför tog vi initiativ till denna insamling inom konsumentkooperationen, säger Lars Ericson, vd i Konsumentföreningen Stockholm.

För några dagar sedan berättade Ica Maxi Visby att butiken tillsammans med de andra Maxibutikerna i Region Öst skänker 1 miljon kronor till Röda Korsets arbete i Ukraina.

Erik Eskils, handlare på Ica Maxi Älmhult, berättade nyligen på Linkedin, hur hans butik med kort varsel skänkte varor och lånade ut sin lastbil till två Ikeaanställda från Ukraina som ville köra en hjälpsändning.

Det är bara några exempel på de initiativ till insatser för ett hjälpa krigets offer som sker i handeln. Här är flera.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.125