23948sdkhjf

Hemköp först ut i växande stadsdel – hon ska leda butiken

På torsdag öppnar Hemköps nya egenägda butik i stadsdelen Brunnshög i Lund.

Butikschef är Helén Vikström, som jobbat inom handeln hela sitt yrkesliv, varav drygt sju år inom Ica.

– Vi är bland de första på plats. Om tio år ska stadsdelen, som präglas av forskning och akademiker, vara fullt utbyggd så detta är en butik som har framtiden för sig, kommenterar butikschefen Helén Vikström.

Butiken har ett strategiskt läge i det framväxande nya området Brunnshög i östra Lund, där både bostäder, arbetsplater och forskningsanläggningar nu byggs i snabb takt, skriver kedjan i ett pressmeddelande.

Butiken, som ger cirka 20 nya jobb, ligger i entréplanet till det nybyggda parkeringshuset Aurora, ett stenkast från E22:an och med spårvagnen precis utanför entrén.

Förutom ett brett sortiment av färskvaror och ekologiska varor ska butiken inom kort erbjuda e-handel med plock i butiken.

På fastighetens tak finns en solcellsanläggning som försörjer parkeringshuset med el och de bilburna kunder som besöker butiken kan därmed ladda sin bil med närproducerad solel.

Butiken är byggd med hög hållbarhetsstandard, alla kylar och frysar återvinner värme, och har led-belysning.

Ica planerar också att etablera sig i Brunnshög. Den nya kvantumbutiken har dock blivit försenad, och beräknas stå klar först 2025. Den ska drivas av handlaren Jörgen Fors.

Hemköp Brunnshög, Lund

Adress: Solbjersvägen 32

Butiksyta: cirka 800 kvm

Butikschef: Helén Vikström

Antal medarbetare: cirka 20

Öppettider: 07:00-22:00 alla dagar

Premiär: 17 mars 2022

Artikeln är en del av vårt tema Butiksöppning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11