23948sdkhjf

Första spadtaget för ny Supermarket: ”Nyper mig i armen”

Onsdagen den 23 mars togs det första spadtaget för Ica Supermarket Östhammar. ”Det är en sådan där dag man nyper sig i armen och undrar om det är sant”, säger handlaren Carina Axelsson.

Fri Köpenskap har i olika omgångar berättat om den nya Ica Supermarket-butik som etableras på Energivägen vid infarten från riksväg 76 i Östhammar. Butiken kommer att ersätta den nuvarande.

Det kommer att bli mycket lättare att komma till oss och parkera. Sedan är det mycket pendlingstrafik både från Sandviken och Gimo samt Forsmark från andra hållet. Det finns också många som har stugor mot kusten som nu kommer att passera butiken så det ger helt andra möjligheter för den handeln, berättade handlaren Carina Axelsson för Fri Köpenskap i november.

Butiken planeras bli cirka 1 500 kvadratmeter plus ytterligare 200 som kommer att tillhöra den goda grannen Apotek Hjärtat. Butiken byggs helt i trä och får en egen drive thru-lösning för avhämtning av e-handelsordrar.

Det här är en sådan där dag man nyper sig i armen och undrar om det är sant. Tänk att vi står här om ett år igen och har vår butik i en helt ny byggnad. Det känns lite overkligt och helt fantastiskt, säger Carina Axelsson.

På plats för att ta det ceremoniella första spadtaget var kommunstyrelsens ordförande i Östhammar, Jacob Spangenberg (C), Anna Nyberg, vd för Ica Fastigheter, Björn Hansson, etableringschef hos Ica Sverige, Carina Axelsson, handlare på Ica Supermarket Östhammar, och Gunilla Dahlstedt, regionchef hos Byggpartner.

Artikeln är en del av vårt tema Etableringar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.093