23948sdkhjf

Här ska Kvantum byggas om till Supermarket

Den ombyggda butiken i Åkersberga centrum ska komplettera den nya Maxi-butiken som byggs vid infarten.

Det kommer att finnas en Icabutik kvar i Åkersberga centrum även efter att den nya hållbara stormarknaden öppnat vid infarten till Åkersberga, norr om Stockholm. Den befintliga Ica Kvantum-butiken ska byggas om till en Supermarket.

– Österåker är en viktig marknad för Ica där vi vill fortsätta satsa för att möta kundernas efterfrågan. Det känns därför extra bra att äntligen få berätta att Ica kommer att finnas kvar i Åkersberga centrum för att serva nya och gamla kunder och bidra till ett levande centrum med en ny och fräsch butik, säger Björn Hansson, etableringschef Ica Sverige, i en kommenterar.

Det var i juni förr året som Ica annonserade bygget av en ny Maxi vid infarten till skärgårdsorten Åkersberga. I oktober togs det symboliska första spadtaget till den nya butiken som byggs helt i trä och beräknas öppna under våren 2023.

Sedan Maxi-planerna blev kända har framtiden varit oviss för Ica Kvantum-butiken inne i det Citycon-ägda centrumet. 

 Vi vet att det har funnits en oro bland våra besökare att den nya Maxi Ica Stormarknad som kommer att byggas i Åkersberga ska ersätta vår butik i centrum, men så är alltså inte fallet. Tvärtom, de kommer att komplettera varandra, och våra besökare kommer att få en ännu finare butik, där det går snabbt och enkelt att handla det man behöver alla dagar i veckan, säger Peter Brodd, affärsområdeschef på Citycon. 

Claude Schaffert som idag driver Ica Kvantum Åkersberga kommer som Fri Köpenskap tidigare berättat att gå över till att bli handlare för den nya Maxi-butiken. Vem som blir handlare på nya Ica Supermarket Åkersberga är inte klart, men en handlarrekrytering kommer att påbörjas inom kort.

Butiken i Åkersberga centrum kommer att hålla öppet under hela ombyggnadstiden. Byggstart är planerad till våren 2023 och Ica Supermarket-butiken ska stå klar under hösten 2023. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.078