23948sdkhjf

Spadtag för Icas nya hållbara stormarknad

Första spadtaget är nu taget till den nya Ica Maxi-butiken vid infarten till Åkersberga, norr om Stockholm. Som Fri Köpenskap tidigare berättat ska den nya stormarknaden ersätta den nuvarande Kvantum-butiken på orten. 

Maxi-butiken byggs helt i trä och är Ica Fastigheters mest hållbara projekt hittills. Något som vd Anna Nyberg gärna betonar.

– Jag är väldigt glad över att vi nu tagit det första spadtaget till en butiksfastighet som ligger i miljömässig framkant. Maxi Ica Stormarknad Åkersberga är ett projekt som ligger helt i linje med Icagruppens ambitiösa mål om att nå netto noll klimatutsläpp till år 2030, säger hon i en kommentar.

I enlighet med projektets hållbarhetstema så planterades platsens första träd som en del av det symboliska med spadtaget. På plats var Michaela Fletcher, kommunstyrelsens ordförande i Österåkers kommun, Anna Nyberg, vd Ica Fastigheter, Joakim Bohman, chef butik och försäljning Ica Sverige, Claude Schaffert, Ica-handlare, och Niklas Lindvall, arbetschef Peab.

De anställda hos Ica Kvantum Åkersberga kommer att flytta med Icahandlaren Claude Schaffert till den nya butiken som har planerad öppning under våren 2023.

Artikeln är en del av vårt tema Etableringar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078