23948sdkhjf

Stjärnkocken ska leda Dagligvarugalan

Danyel Couet ska inte bara leda Dagligvarugalan i Stadshuset utan även vara konferencier för spinoff-eventet Dagligvarugalan Götaland.

Danyel Couet är stjärnkocken som förutom att ha drivit framgångsrika restauranger i mer än 30 år även vunnit OS-guld med kocklandslaget samt deltagit i flera populära tv-produktioner. Nu ska han även axla rollen som konferencier på Dagligvarugalan och dess spinoff, Dagligvarugalan Götaland.

– Jag gör aldrig saker som jag inte känner för personligen så det ska bli kul att ta mig an det här. Dagligvarugalan är en väldigt viktig händelse för en bransch som verkligen brinner för vad den gör, säger Danyel Couet till Fri Köpenskap.

Dagligvarugalan Götaland, som är ny för i år, hålls den 2 juni på Auktionsverket i Göteborg. Det går att anmäla sig kostnadsfritt till den 11 maj.

– Det kommer att vara en otroligt intressant dag med mycket inspirerande människor och föredrag, säger Danyel Couet.

Restaurangbranchen och dagligvaruhandeln ses ibland som rivaler om den så kallade ”matkronan” men Danyel Couet tror snarare att de båda branscherna gynnar varandra.

– Jag ser ingen konflikt mellan de två branscherna och det vi gör här på krogen avspeglar sig ofta lite senare i handeln. Vi skapar intresse för mat, råvaror och recept som dagligvaruhandeln sedan, ett eller två år senare, knyter ihop säcken med.

Efter att ha varit konferencier i Göteborg i juni dröjer det några månader till oktober då Dagligvarugalan går av stapeln i Stadshuset i Stockholm. Även då kommer Danyel Couet att stå på scen när hela branschen ska firas.

– Det känns extremt viktigt att kunna samla alla dessa människor som är så engagerade inom sitt gebit. Jag älskar kvalitet, det är mitt motto i allt, och jag älskar att träffa människor som kämpar för något som först kan verka ouppnåeligt men som genom hårt arbete till slut når sina mål.

 

Artikeln är en del av vårt tema Dagligvarugalan.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.078