23948sdkhjf

Hantverksmejeri vinner Icas entreprenörspris

Tegelbrukets Hantverksmejeri i Boden vann bland 200 nominerade.

Icagruppen delar årligen ut sitt Entreprenörspris i två olika kategorier: Årets lokala hjälte och Årets lokala hjälte junior. I år går det förstnämnda priset till Tegelbrukets Hantverksmejeri i Boden som förutom äran även tilldelas en vinstsumma på 100 000 kronor.

Totalt nominerades 200 till priset som delas ut till företagare som verkar i Ica-handlarnas anda.

– Med nära 1300 fria butiker så brinner vi på Ica för entreprenörskap. Det är nu femte året i rad som vi delar ut entreprenörspriset och varje år slås jag av hur många engagerade entreprenörer det finns runt om i Sverige och hur de med själ och hjärta lyckas få sina närområden att blomstra. Inte minst är årets lokala hjältar väldigt goda exempel på detta, säger Per Strömberg, vd för Icagruppen och juryns ordförande i en kommentar.

Tegelbrukets Hantverksmejeri lyckades under pandemin att vända företagets matbaserade eventverksamhet till att istället börja producera hantverksglass som snart kom att uppskattas av kunder i trakten. Sedan våren 2021 har företaget även sin egen fabrik och deras produkter säljs hos återförsäljare runt om i Norrbotten.

– Vi har lagt ner så mycket tid på att komma dit vi vill, och bara att bli uppmärksammad genom en nominering är en vinst i sig. Att sen gå hela vägen och kamma hem priset. Jag är helt mållös – och otroligt tacksam. Idag står vi i fabriken och packar varje enskild bägare för hand. Den här vinsten gör att vi kan köpa en maskin som underlättar arbetet lite, säger Sebastian Gröndal som driver Tegelbrukets Hantverksmejeri tillsammans med Emma Gröndal.

Vinnare i den andra kategorin, Årets lokala hjälte junior, är Nybrobaserade AXD Sweden, med grundaren Azad Ali.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
De leder Facebookförsäljningen
Här vill City Gross etablera sig i Karlstad
Här öppnar CBS sin tredje Coop Mini
Ny vd på Urban Deli
Avslöjar: Så bygger Coop om sin e-handel: ”Vi väljer att gå en annan väg”
Så mycket ökar gränshandeln – närmar sig ”normala” nivåer
Andra Nordiska Medier
Food Supply SE
Dagens Handel
RS & FastFood

Sänd till en kollega

0.125