23948sdkhjf

Årets butik-juryn: Här är Sveriges tio mest spännande matbutiker 2022

Tre av de tio butikerna kommer att kvalificera sig till finalen på Dagligvarugalan i Stockholms stadshus den 13 oktober.

Årets hetaste tio-lista är här. Juryn för Årets butik offentliggör nu landets tio mest spännande butiker av alla de som nominerats till Dagligvarugalans finaste pris.  

Det är tredje gången som Årets butik-juryn väljer att lyfta fram de tio butiker som stuckit ut mest under nomineringsprocessen. Åtta av butikerna avslöjades på det nya eventet Dagligvarugalan Götaland den 2 juni. Då återstod fortfarande två wild cards. Sedan dess har juryarbetet fortsatt och nu finns den kompletta tio-listan klar.

LISTAN

Här är de tio butikerna som Årets butik-juryn väljer att lyfta fram i år (i bokstavsordning och utan inbördes rangordning):

  • City Gross Hyllie, Malmö
  • Coop Hagastaden, Stockholm
  • Hemköp Rosendal, Uppsala
  • Ica Maxi Kungsbacka
  • Ica Nära Grevie, Båstad
  • Ica Supermarket Almö Livs, Myggenäs
  • Ica Supermarket Åre
  • Matvärlden, Vällingby
  • Stora Coop Lund
  • Stora Coop Varberg 

Peter Erikson, vd för kategoriägaren Storesupport, berättar att listan kommit till för att kunna ge fler riktigt bra butiker ett erkännande.

Det finns många fina butiker i Sverige och när vi summerar helheten i en butik har vi väldigt många riktigt bra butiker. Bland de tio kan egentligen alla vinna. I den här kategorin ska man ha koll på alla avdelningar, och då är det här goda exempel för alla inom dagligvaruhandeln.

Otaliga butiksbesök har gjorts för att gallra ned antalet till tio.

Vi har en noggrann besöksenkät som fylls i av den som gjort besöket. Där tittar vi bland annat på inspiration och matglädje, sortiment, drift och skötsel, kundbemötande, kreativitet och innovation. Vi tar också referenssamtal med personer inom dagligvaruhandeln, allt för att skapa oss en så bra objektiv bild av butiken som möjligt.

Juryn för Årets butik

Per Nilsson (Gruppo di Luca), ordförande, Peter Erikson (Storesupport), Christina Möller (Osec Matstudio), Johan Kaij (Marketing Clinic), Maria Forshufvud (Forshufvud Kommunikation), Mona Johansson (Fri Köpenskap).

Förra årets vinnare Ica Kvantum Liljeholmen hör hemma i Stockholm. I år finns det butiker från Åre i norr till Malmö i söder med på listan. Både stad och land, liksom små och stora format, finns representerade.

Det som är gemensamt är att alla har sin unika prägel och gör det lilla extra. Det finns flera inslag av innovation på olika sätt bland de nominerade, sammanfattar Peter Erikson.

Den 8 september avslöjas finalisterna i alla de 20 kategorierna på Dagligvarugalan, inklusive Årets butik, i en sändning på Fri Köpenskaps Facebooksida.

Artikeln är en del av vårt tema Dagligvarugalan.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093