23948sdkhjf

Här öppnar Costco sitt andra varuhus

Det blir Bernstorp i Burlöv utanför Malmö som får Sveriges andra Costco-varuhus. Det bekräftar fastighetsägaren Rico Estate Development, Red.

Red bekräftar i dag att företaget har ingått avtal med Costco som avser etablera 15 000 kvm nytt varuhus på den mark som Red förvärvade av Burlövs kommun tidigare detta år.

Ambitionen är att öppna 2024 och företagen arbetar nu tillsammans med kommunen för att säkerställa tidsplanen. Det nya Costco-varuhuset kommer att rikta sig till hela Öresunds-regionen som upptagningsområde och kommer att ytterligare stärka Bernstorps roll som regionalt handelsområde. Etableringen förväntas generera i storleksordningen 250 nya arbets-tillfällen. Detta blir den USA-baserade handelsaktörens andra projekt på den svenska marknaden efter etableringen i Täby, Stockholm, som är planerad att öppna senare i år.

– Vi har levererat Bauhaus, attraherat Biltema, fyllt området med attraktiva starka detaljhandelskoncept, adderat service till området och nu toppar vi detta med 15 000 kvm Costco. Vi har lyckats med en historisk turnaround av handelsområdet och definierat Bernstorp till en destination, säger Ronald Rico, vd på Red, i en kommentar.

Många i branschen ser Costco som en tuff konkurrent, men som Fri Köpenskap tidigare berättat lär det sannolikt bli få etableringar koncentrerade till landets tre största städer. Orsaken? Affärsmodellen är byggd för i runda slängar för omkring 250 000 invånare i närområdet. Läs mer om det här.

Artikeln är en del av vårt tema Etableringar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.111