23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Fri Köpenskap
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.
Kontakta oss för en företagslösning.

”Hyckleri i processen av veganmat”

– Jag tycker att man borde göra det lättare för kunden att skilja på ultraprocessad och näringsfattig mat i butiken. Det säger Ann Fernholm som i sin senaste bok ”Fejkmaten” presenterar fakta om den mat som ska ge oss näring.

Hennes mål är att upplysa konsumenterna om hur våra kroppar fungerar och varför ultraprocessad mat inte gör jobbet att ge oss näring. 
– Vi måste äta det vi är byggda för. Det som driver våra celler och driver oss, säger Ann Fernholm.

I ”Fejkmaten” tar hon vegankorv som ett exempel på mat som ”låtsas vara något den inte är”. Vegan-ost är ytterligare ett exemplel.
– Vegoost består av kokosfett och stärkelse – lika näringsfattigt som godis. Bland vegokorvarna tillhör Coops Änglamark de sämsta. Den består mestadels av vatten, rapsolja, och modifierad potatisstärkelse. 

BREAKING
{{ article.headline }}
0.158|