23948sdkhjf

Icagruppens tidigare vd föreslås ta plats i Nordeas styrelse

Icagruppens tidigare vd och koncernchef Per Strömberg ta plats i Nordeas styrelse. Det meddelar banken i ett pressmeddelande. 

Det var på onsdagen som aktieägarnas nomineringsråd presenterade sina förslag till Nordeas ordinarie bolagsstämma som äger rum 23 mars. Icagruppens tidigare vd, Per Strömberg, föreslås ta plats i Nordeas styrelse. Utöver honom föreslås även Risto Murto, vd och koncernchef för Finlands största arbetspensionsbolag Ömsesidiga arbetspensionsförsäkringsbolaget Varma, ta plats i styrelsen. Det kommunicerar Nordea i ett pressmeddelande.

– Det gläder mig att presentera nomineringsrådets förslag till aktieägarna. De två föreslagna nya styrelseledamöterna, Risto Murto och Per Strömberg, kommer att tillföra värdefull erfarenhet från de nordiska marknaderna samt att ytterligare stärka styrelsens omfattande kunskap om finansmarknader och digitalisering, säger Niko Pakalén, nomineringsrådets ordförande i en kommentar.

Per Strömberg lämnade sitt uppdrag som vd och koncernchef för Icagruppen vid årsskiftet. Han tog efter det plats i Icagruppens styrelse.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
JOBB I FOKUS
Gå till jobböversikt
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Ministern efter mötet med kedjorna
Skenande matpriser ger vd:ar högre miljonbonusar
Icabutiken slår igen – nio anställda förlorar jobbet
Efter kurstappet – nu rekommenderas köp av Axfood
”Mycket har förändrats – men inte kampanjerna i butik”
Då hålls finansministerns möte med branschen
Andra Nordiska Medier
Food Supply SE
Dagens Handel
RS & FastFood

Sänd till en kollega

0.093